Zeleni festival 2008

Podrobnosti

  • Kategorija

    Zeleni festival

Četrti Zeleni festival smo pod sloganom »Dober potrošnik  – slab okoljevarstvenik?« razširili tudi na nekaj drugih krajev v regiji Posavje in ga tudi terminsko okrepili.

Osrednji, strokovni del festivala je bil posvet, 21.4.2008, na katerem so ob sodelavcih zavoda sodelovali Lidija Živčič iz društva Focus (Trajnostna potrošnja), Tone Hrovat s Srednje kmetijske šole Grm (Regionalno ali globalno, premislimo ob nakupu živil), dr. Ana Vovk Korže iz Inštituta za promocijo varstva okolja (Okolje in ekoremediacije) in podjetje Kostak d.d. (Embalaža — koliko in kam bi z njo?).  Ob tem pa predstavili tudi prvo številko  časopis Zeleni krog.

Pred tem smo 19.4.2017 z Meto Vrhunc izvedli delavnico biodinamičnega kmetovanja, 20.4.2008 Pohod po Čateževi energijski poti na Šentvid nad Čatežem, 22.4.2008 pa še predavanje Antona Komata na Trnovcu v občini Sevnica z naslovom “Srečna bebavost potrošništva“ .

Z dvodnevnim predvajanjem dokumentarnega  filma (22. in 23.4.2008) »Kruh naš vsakdanji» se je k festivalskemu dogajanju pridružil tudi Kulturni dom Krško, z Ekotržnico za osnovne šole in Šolo varčne vožnje pa  17.5.2008 ponovno tudi podjetje Kostak d.d.

Deli objavo