Zeleni festival 2013

Podrobnosti

  • Kategorija

    Zeleni festival

Z dogodki Zelenega festivala 2013 smo ob tradicionalni obeležiti mednarodnih okoljskih dni posebej izpostavili Mednarodno leto sodelovanja na področju voda.

3.4.2013 smo organizirali Okroglo miza o agrarnih skupnostih , ki jo je vodil g.  Tine Premrl.

6.4.2013 smo izvedli čistilna akcija  po vasi in okolici , nato pa še predavanje  Saša Obolnarja »Zanimivosti povodja potoka Senuše in kaj nam sporočajo«. Po predavanju pa je sledil še obisk Ajdovske jame (naravne vrednote državnega pomena) s svetilkami.

22.4.2013 je potekalo Permakulturno srečanje ob Dnevu Zemlje, ki ga je vodila permakulturna učiteljica Jožica Fabjan. Predavala je o integrirani skrbi za škodljivce in družinskem vrtu za prehrano, kot simbolni prispevek ob Dnevu Zemlje pa so udeleženci zasadili sencoljubne rastline v  nedavno zasajenem sadovnjaku.

25.4.2013 smo organizirali Pohod po Dunajski poti, v okviru katerega smo obiskali tudi staroselsko gradišče in zdravilne točke na Dunaju nad Krškim, ki smo  ga 21. maja 2013 prostovoljno uredili ter sanirali posledice snegolomov. S pohodom smo obeležili  dan biotske raznovrstnosti, dan parkov, mednarodno leto sodelovanja  na področju voda, dogodke pa umestili tudi v Teden vseživljenskega učenja in 2. posavski festival pohodništva. Zaključili smo ga   pred Ajdovsko jamo z večernim opazovanjem netopirjev.

Deli objavo