O prvem srečanju študijskega krožka »Voda pripoveduje«

Na uvodnem srečanju študijskega krožka »Voda pripoveduje« smo 19. novembra 2016  gostili priznanega radiestezista Jožeta Muniha iz Zasebnega zavoda Energijske poti Tolmin, ki že vrsto let preučuje zdravilnost posameznih izvirov in svetih mest in o tem napisal že marsikatero knjigo.

Kljub deževnem vremenu smo v neposredni okolici Ajdovske jame pregledali 3 izvire, na koncu pa tudi Ajdovsko jamo.

Blagodejne energije smo ugotovili v vodi izvira Dul pod Malim Trnom, ki v moči 250.000 enot po Bovisu najbolj blagodejno deluje na prebavni trakt, sicer pa so močne energije tudi v okviru zaznanega tročana pri cerkvi sv. Štefana. 
Tudi v Ajdovski jami so ugotovljene zelo dobre energije, v povprečju 1 mio enot po Bovisu. Posamezna mesta pa imajo specifičen energijski zapis oziroma vrednost. Izstopa osrednji del, ki je objet z tročanom, ki ga tvorijo trije kamni-megaliti. Gledano proti nadaljevanju jame, desni kamen izkazuje astralni vidik energije z vrednostjo okrog 50 mio enot, levi je z nebeškim vidikom in okrog 200 mio enot, tretji pa izkazuje zemeljski vidik tudi z okrog 200 mio enot. V sredini trikotnika-tročana so imeli posvečen prostor- prostor za daritve božanstvom. Tam je tudi najmočnejša energija, ki deluje na vse plasti aure... 

Ob zaključku našega druženja pa nas je g. Munih v toplem zavetju našega hrama popeljal po ostalih zanimivih izvirih in svetiščih v Sloveniji in drugod po svetu. Spodbudil je interes za nadaljnje raziskovanje, predvsem pa tudi za večjo skrb in spoštovanje posebnih izvirov in mest v naravi, kakor so to počeli tudi naši starodavni predniki.