Ajdovske zgodbe pomladi za občutenje dobrega

V soboto, 15. aprila 2023, popoldan in zvečer smo v okviru vseslovenske akcije Dan za spremembe  ob Ajdovskih zgodbah pomladi »mislili in čutili dobro« in pri tem izpostavili zdravilno moč kulture.  V sodelovanju s Kulturnim društvom Fabularij so blagodejne učinke kulture oz. umetnosti v glasbi, petju in pripovedi z obiskovalci delili glasbeniki Lucijan Cetin na klaviaturah, Kristjan Ilić na violini, Tjaša Cepuš na flavti, stekleni harfi, zvončkih, steklenih skledah,…, pevka Mojca Benedik  ter pripovedovalka Maša Budič. Dobre, spodbudne, misli so na listkih krožile tudi med številnimi obiskovalci, ki jih deževno vreme ni zmotilo. Preko 40 se nas je v hramu Zavoda Svibna zbralo iz različnih krajev Slovenije, starostno in interesno pisano druščino pa so dopolnili tudi posamezniki iz Nemčije, Švice, Poljske, Ukrajine in Rusije.

Po kulturnem programu je sledil še sprehod po kraškem dolu Podjama in obisk Ajdovske jame, ki ga je vodila Bernardka Zorko. Jamo smo na ta dan do 15. oktobra “predali” porodniški koloniji netopirjev, ki se bodo v toplih pomladnih dnevih počasi vrnili v jamo.

Druženje smo ob domačih dobrotah izpod rok članic Zavoda Svibna in klepetu nadaljevali  v toplem zavetju, ob tem pa izmenjali tudi številne dobre prakse, tako v raziskovanju lepot narave kot sonaravnih kmetijskih praksah in še čem… Med nami so vibrirali dobre misli in občutki, ki naj nas vse skupaj še dolgo povezujejo in spodbujajo k dobremu tudi v vsakdanjem življenju.

Dogodek je delno podprla Mestna občina Krško.

Fotografije: Sašo, Borivoj, Tjaša, Bernardka

Deli objavo