Spomladanski pohod za trajnostni razvoj

Tudi letos smo v okviru Zelenega festivala, na velikonočni ponedeljek, 17.4.2017, organizirali spomladanski pohod po okoliških gričih. Dogodek tradicionalno posvečamo mednarodnemu dnevu Zemlje, letos pa tudi mednarodnemu letu turizma za trajnostni razvoj.

Pohodništvo je gotovo ena bolj zelenih oblik turizma, čeprav je tudi pri tem lahko naš okoljski odtis bolj ali manj obremenilen. Da bo ta res čim manjši, je odgovornost tako na organizatorjih dogodkov kot tudi na samih  udeležencih,  pa naj si gre za izbiro ustrezne trase, ki bo prebivalce ob poti čimmanj motila, skrbnost koraka, ki ne potlači vsega pod seboj,  pozornost do nastajanja in puščanja odpadkov, ipd.

Okoli 70 pohodnikov različnih starosti se je tako v naklonjenem vremenu tokat odpravilo od Brezovske Gore skozi Podjamo skozi Nemško vas, Nemško Goro do cerkve sv. Štefana, potem pa naprej po gozdnih obronkih skozi Senožete do Hiše frankinje Kerin na Straži pri Krškem.

Tam nas je gospodar Lojze Kerin ponovno gostoljubno pocrkljal s hišnimi dobrotami in nas na slikovit način pripovedoval o negi, zorenju vina. Otroke je ponovno tu in tam zamotil tudi velikonočni zajec, pa je pot do cilja hitreje minila.

Deli objavo