Feb
10
pet
2017
Osnovni tečaj radiestezije v naravi z Jožetom Munihom @ Brezovska Gora
Feb 10 @ 17:00
Osnovni tečaj radiestezije v naravi z Jožetom Munihom @ Brezovska Gora | Krško | Slovenija

Zavod Svibna vas vabi na osnovni tečaj radiestezije v naravi, ki ga bo vodil eden najbolj priznanih raziskovalcev zdravilnih energij v naravi, g. Jože Munih. 

Več o njegovem delu in dosežkih na tej povezavi>>>

Tečaj bo potekal v okolici Krškega, v prostorih Zavoda Svibna in tudi v neposredni bližini starodavnega svetišča izjemnih energij Ajdovska jama, kjer bo izveden tudi praktični del.

Za vas smo izbrali zimski termin, ko je za izobraževalne aktivnosti največ časa, in sicer

10. 2. 2017 med 17. in 20. uro ter
11. 2. 2017 med 9. in 12. uro ter med 13. in 16. uro.

V prvem delu bomo postavili dobre teoretične temelje, učili se bomo osnove radiestezije in principov meritev, opis radiestezijskih instrumentov, praktični preizkus nihala in delo z njim, kaj lahko merimo, vrste sevanj in mrež, ukrepe, s katerimi se zaščitimo pred škodljivimi sevanji in vplivi, ter slišali veliko izkušenj.

V drugem delu bo vsak posameznik izmeril energijsko sliko prostora. Pod strokovnim vodstvom bodo udeleženci sami merili z nihalom in z meritvami zaznali energijsko stanje prostora, ob tem pa v primerjavi z rezultati ostalih v skupini tudi krepil zanesljivost in zaupanje v lastne meritve.

Tretji del se bo odvijal v naravi. Poiskali bomo močne geomantične točke, se s to energijo povezali in izmerili posameznikovo energijsko stanje aure in čaker.

S seboj imejte svoje nihalo – najbolje Karnak. Na tečaju dobite posebne radistezijske podloge, ki jih boste lahko odnesli domov.

Po tečaju prejmete potrdilo Zasebnega zavoda Energijske poti Tolmin o uspešno opravljenem osnovnem tečaju radiestezije.

Število mest je zaradi kvalitete dela omejeno, zato pohitite s prijavami.

Predhodne prijave so obvezne, do 9.2.2017!  Prijava velja le ob vplačani kotizaciji! Zaradi sofinanciranja tečaja znaša cena po udeležencu samo 50 EUR, zato ne zamudite te priložnosti!

Člani Zavoda Svibna imajo 10% popust.

Plačate lahko z gotovino ali preko UPN obrazca na TRR: SI56 029820254971061 , SWIFT (BIC): LJBASI2X. Namen plačila: Kotizacija za tečaj radiestezije. Naslov: Zavod Svibna,  Brezovska Gora 19, 8273 Leskovec pri Krškem.

Tečaj bo izveden le, če bo dovolj prijav, zato lahko k udeležbi povabite tudi svoje prijatelje in znance, ki jih ta tema zanima. V kolikor še koga prijavite, vas bomo za vsakega dodatno prijavljenega udeleženca nagradili z 10% popustom!

V primeru odpovedi tečaja z naše strani, vam vplačano kotizacijo v celoti povrnemo.

Maj
21
ned
2017
Nedeljsko raziskovanje narave v okolici Ajdovske jame @ Brezovska Gora
Maj 21 @ 16:00 – 18:00
Nedeljsko raziskovanje narave v okolici Ajdovske jame @ Brezovska Gora | Krško | Slovenija

Ob mednarodnem dnevu  biotske raznovrstnosti  in dnevu Nature 2000 vas Zavod za varstvo narave, OE Novo mesto in Zavod Svibna vabita na

Nedeljsko raziskovanje narave v okolici Ajdovske jame

ki bo v nedeljo, 21. maja 2017 od 16. ure dalje,

na sedežu Zavoda Svibna na Brezovski Gori 19, p. Leskovec pri Krškem in bližnji okolici.

Po uvodnem krajšem predavanju bomo v sprehodu po kraškem dolu pred Ajdovsko jamo spoznavali in odkrivali življenje v bližnjem potoku, studencu, močvirju, travniku, gozdu in jamah. Posebej se bomo posvetili vodi, kot življenjskemu prostoru različnih rastlin in živali.

Srečanje bo strokovno vodila biologinja Barbara Kink, vodja novomeške enote Zavoda RS za varstvo narave.

Toplo vabljeni. Dogodek bo primeren tudi za mlajše raziskovalce narave.

Priporočamo ustrezno terensko obleko in obutev.

Dodatne informacije in prijave:  info@zavod-svibna.si ,  tel. 031 329 625 .

Dogodek je del Zelenega festivala 2017, ki ga podpira Občina Krško.

Sep
7
čet
2017
Mednarodna noč netopirjev pri cerkvi Sv. Ane v Leskovcu @ Leskovec pri Krškem, cerkev sv. Ane
Sep 7 @ 17:00 – 20:00
Mednarodna noč netopirjev pri cerkvi Sv. Ane v Leskovcu @ Leskovec pri Krškem, cerkev sv. Ane | Leskovec pri Krškem | Krško | Slovenija

Na območju Natura 2000 Ajdovska jama netopirji v večjih kolonijah ne bivajo zgolj v Ajdovski jami.  V okviru letošnje Mednarodne noči netopirjev vas tako v četrtek, 7. septembra 2017 od 17. ure vabimo na srečanje z netopirji velikimi podkovnjaki, ki domujejo v cerkvi sv. Ane v Leskovcu pri Krškem.  Pri tem se bomo najprej lotili vsestransko koristnega dela – čiščenja gvana z ostrešja cerkvenega zvonika, potem pa bomo slišali tudi marsikatero podrobnost  o teh zanimivih, skrivnostnih, ogroženih in nadvse koristnih edinih letečih sesalcih.  V večernem mraku bomo pred cerkvijo netopirje poslušali in opazovali tudi s pomočjo posebnih ultrazvočnih detektorjev, otrokom pa bodo na voljo netopirske igrice.

Vljudno vabljeni, vstop je prost. Prostovoljci, ki se boste udeležili čiščenja gvana, bodite primerno obuti in oblečeni, s seboj imejte zaščitne rokavice, pa tudi nekaj spretnosti za vzpon v zvonik.

Nabrano gvano, ki je odlično gnojilo, bo možno brezplačno odnesti s seboj.

V primeru dežja se po čiščenju gvana dobimo ob 19. uri v hramu na sedežu Zavoda Svibna na Brezovski Gori 19.

Dogodek pripravljata: Zavod Svibna in Zavod RS za varstvo narave, OE Novo mesto v sodelovanju z Župnijo Leskovec pri Krškem.

Dodatne informacije in prijave:  info@zavod-svibna.si, 031 329 625

Mar
8
čet
2018
Obrezovanje sadnih dreves @ Sedež Zavoda Svibna in okolica
Mar 8 @ 17:00 – 21:00

Za vse profesionalne in nadobudne sadjarje Zavod Svibna in Zavod Obilje organizirata dvodnevni tečaj Obrezovanje sadnih dreves, ki bo v

  • Četrtek, 8. 3. od 17:00 do 21:00 – Teoretični del tečaja,
  • Petek, 9. 3. od 15:30 do 19:00 – Praktični del tečaja

Dvodnevni tečaj bo potekal v prostorih Zavoda Svibna, Brezovska Gora 19, Leskovec pri Krškem 8273.

Cena celotnega tečaja znaša 30 € na osebo. Na voljo je 25 mest. Tečaja ne bomo ponavljali!

Več informacij o poteku, prijavi in plačilu tečaja  najdete na tej povezavi Obrezovanje sadnih dreves 

Vsak udeleženec tečaja prejme učno gradivo (več kot 30 strani) za uspešno obrezovanje v svojem velikem ali malem sadovnjaku.

Tečaj bo vodil: Matjaž Zupančič – profesionalni sadjar, vrtnar in avtor številnih strokovnih člankov. Je predavatelj z bogatimi izkušnjami oblikovanja vrtov in vzdrževanja drevja, svetovalec za EM tehnologijo pri podjetju Micronatura d.o.o., mentor številnih raziskovalnih projekotv ter pred dvema letoma tudi strokovni svetovalec za biotehniko v poznanem šovu Kmetija nov začetek 2016. Vedno navduši s svojim globokim znanjem in s poznavanjem naravnih procesov.

Mar
15
čet
2018
Pot do samooskrbe z električno energijo @ Sedež Zavoda Svibna
Mar 15 @ 18:00 – 20:00
Pot do samooskrbe z električno energijo @ Sedež Zavoda Svibna | Krško | Slovenija

V četrtek, 15. marca 2018 ob 18. uri vabljeni, da se nam na sedežu Zavoda Svibna na Brezovski Gori 19, pridružite na srečanju “Pot do samooskrbe z električno energijo“, na katerem bomo spregovorili o možnostih izkoriščanja obnovljivih virov energije za potrebe samooskrbe z električno energijo.

Človeštvo se srečuje na vsakem koraku z električno energijo, brez nje ne bi bilo luči, kuhinjskih pripomočkov, televizije, telefonov, računalnikov, aparatov za zdravljenje, itd.  Zato je tudi pomembno, kako bomo prišli do električne energije, da bo najmanj obremenjevalo okolje, ter posredno uporabnika – človeka. Ena od oblik je pridobivanje električne energije iz obnovljivih virov energije, predvsem iz sončne energije, katero zajamemo z  fotonapetostnimi moduli.

Sonce predstavlja najbolj čisto energijo, katera presega za 4.000 krat vse zdajšnje energijske potrebe človeštva. Zato tudi vse države na svetu pospešeno spodbujajo vlaganja v izgradnjo tako velikih sončnih elektrarn kot elektrarn za samooskrbo za gospodinjstva po principu neto meritve (net metering). Slovenija je konec leta 2016 sprejela uredbo za samooskrbo po principu net metering in tako omogočila vsakemu državljanu izgradnjo sončne elektrarne na svoji strehi. S tem ukrepom je zelo približala možnost izgradnje vsakemu državljanu, da se oskrbuje z lastno energijo ter tako postane skoraj neodvisen od cene električne energije na trgu, z dodatno vgradnjo baterije pa celo neodvisen od omrežja. Vse to in še več o dogajanjih na trgu obnovljivih virov energije in možnostih izkoriščanja te energije za vsakega državljana boste izvedeli ob prijetnem druženju z govorcem Jernejem Božičem, predstavnikom podjetja JB energija.

Nov
23
pet
2018
Tečaj radiestezije @ Sedež Zavoda Svibna
Nov 23 @ 17:00 – Nov 24 @ 13:00
Tečaj radiestezije @ Sedež Zavoda Svibna | Krško | Slovenija

Vabljeni na tečaj radiestezije, ki se bo na sedežu Zavoda Svibna odvijal v petek,  23. novembra 2018  od 17. ure naprej in v soboto , 24. novembra 2018 od 9. do 13. ure.  Tečaj bo vodil Franc Šturm, raziskovalec biopolja in inovator, ki bo radiestezijo predstavil tudi z vidika znanj starih prednikov, ki so imeli svojstven pristop k zdravju in dobremu počutju.

Prvi dan bo posvečen razlagi in merjenju naravnih sistemov, tročanov, kačjih črt ter ugotavljanju ravnotežja v prostoru. Merili bomo tudi lastnosti človekove avre, se seznanili,  kaj pomenijo določeni rezultati meritev, spoznali možnosti za sanacijo stanja.

Drugi dan bomo po ponovitvi naučenega znanja od prvega dne merjenje naravnih sistemov izvedli v naravi v bližnji okolici, na praktičnih primerih.

Udeleženci boste prejeli gradivo, na osnovi katerega boste nadaljevali z delom tudi v svojih okoljih.

Na tečaj prinesite tudi nihalo, priporočamo pa nihalo gospoda Šturma, ker pri merjenju človeku ne jemlje moči in bo tako možno tudi začetnikom delati več ur skupaj.

Cena tečaja je 50 EUR po osebi. Kotizacijo plačate ob prijavi na TRR št.: SI56 6100 0001 8626 190  s pripisom »za tečaj radiestezije«.

Informacije in prijave zbiramo do 16.novembra 2018 oz. do zasedbe mest. Minimalno število udeležencev tečaja pa je 6.  SPOROČAMO, DA  JE SKUPINA ŽE POLNA IN SMO Z ZBIRANJEM PRIJAV ZAKLJUČILI!

Kontaktirajte nas na: info@zavod-svibna.si oz. 031 329 625.  

Več o delu gospoda Šturma na https://radiestezija-sturm.si/

Feb
1
pet
2019
Tečaj obrezovanja sadnih dreves @ Sedež Zavoda Svibna
Feb 1 – Feb 2 (cel dan)
Tečaj obrezovanja sadnih dreves @ Sedež Zavoda Svibna | Krško | Slovenija

Za vse profesionalne in nadobudne sadjarje Zavod Svibna in Zavod Obilje organizirata dvodnevni tečaj Obrezovanje sadnih dreves, ki bo v

  • Petek, 1. 2. 2019 od 17:00 do 21:00 – Teoretični del tečaja,
  • Soboto, 2. 2.  2019 od 13:00 do 17:00 – Praktični del tečaja.

Dvodnevni tečaj bo potekal na sedežu Zavoda Svibna, Brezovska Gora 19, Leskovec pri Krškem 8273.

Cena celotnega tečaja znaša 30 € na osebo. Na voljo je 25 mest. Tečaja ne bomo ponavljali!

Več informacij o poteku, prijavi in plačilu tečaja  najdete na tej povezavi Obrezovanje sadnih dreves .

Vsak udeleženec tečaja prejme učno gradivo (več kot 30 strani) za uspešno obrezovanje v svojem velikem ali malem sadovnjaku.

Tečaj bo vodil: Matjaž Zupančič – profesionalni sadjar, vrtnar in avtor številnih strokovnih člankov. Je predavatelj z bogatimi izkušnjami oblikovanja vrtov in vzdrževanja drevja, svetovalec za EM tehnologijo pri podjetju Micronatura d.o.o., mentor številnih raziskovalnih projektov ter tudi strokovni svetovalec za biotehniko v poznanem šovu Kmetija nov začetek 2016. Vedno navduši s svojim globokim znanjem in s poznavanjem naravnih procesov.

Feb
14
čet
2019
Minerali, kristali in njihova prisotnost v življenju človeka @ Sedež Zavoda Svibna
Feb 14 @ 18:00 – 20:00
Minerali, kristali in njihova prisotnost v življenju človeka @ Sedež Zavoda Svibna | Krško | Slovenija

V okviru naše “Samooskrbne skupnosti” toplo vabljeni na predavanje Danice in Vilija Rakovc z naslovom “Minerali, kristali in njihova prisotnost v življenju človeka“, ki bo v četrtek, 14. februarja 2019 ob 18. urina sedežu Zavoda Svibna na Brezovski Gori 19, p. 8273 Leskovec pri Krškem.

Gosta želita  s predavanjem obiskovalcem čim bolj približati funkcijo in delovanje mineralov, kristalov, ki jih bosta prinesla tudi s seboj in jih  bo nekaj bo možno tudi kupiti.

Kot navajata: »Minerali, kristali s svojimi oblikami, barvami in urejenostjo privlačijo ljudi. V krogu sebe resonirajo in s tem v človeku čistijo nezavedano notranjost. Kristali s svojo zgradbo, obliko, barvo in čistočo ter vsemi ostalimi kvalitetami, zdravijo in krepijo človeka, živali in rastline. Počasi, a vstrajno prodirajo v človekovo notranjost, kjer tičijo vzroki njihovih težav. Danes so minerali in kristali zelo močno prisotni v našem življenju, predvsem ženski del populacije se rad okiti s kristalnim nakitom , ker jim poudarja njihovo lepoto, po drugi strani kristalni  zdravilni  učinek blagodejno učinkuje na telo in počutje. Pri  izbiri kristala se prepustite svoji intuiciji, saj se edino tako najhitreje sklenejo energetske vezi  med njimi  in vami. Intuicija je potrebna tudi pri izbiranju kristala, ko ga želimo podariti, da resnično podarite s kristalom tudi vero in zaupanje vanj.« Pri tem dodajata tudi   razmišljanje o mineralih kot živih bitjih avtorja knjige  » Minerali, zdravje – duhovnost » Tadeja Pretnarja: »Ker so nedvomno živa bitja tudi minerali , je povsem jasno, da imajo pri delu z njimi uspeh ljudje, ki jih kot živa bitja obravnavajo in z njimi ravnajo ljubeče. Zaradi teh dejstev je nesmiselno, da skeptika, ki v zdravilno moč mineralov ne verjame, prepričujemo , naj poizkusi svoje težave odpraviti z uporabo le-teh.«

Vstop je prost, prosimo pa za prijave, ki jih zbiramo do zapolnitve mest na: 031 329 625 oz. info@zavod-svibna.si.

SPOROČAMO, DA SMO ZARADI ZAPOLNITVE RAZPOLOŽLJIVIH MEST Z ZBIRANJEM PRIJAV ZAKLJUČILI!