Mar
1
pet
2019
Vrtnarjenje in pridelava hrane brez strupov, delavnica @ Sedež Zavoda Svibna
Mar 1 @ 17:00 – 21:00
Vrtnarjenje in pridelava hrane brez strupov, delavnica @ Sedež Zavoda Svibna | Krško | Slovenija

Vabimo vas, da se nam pridružite na 4-urni delavnici Vrtnarjenje in pridelava hrane brez strupov, ki bo v petek , 1. marca 2019 ob 17. uri na sedežu Zavoda Svibna na Brezovski Gori 19, p. 8273 Leskovec pri Krškem.

Poudarek delavnice bo na koristnih mikrobih, ki jih revolucija, ki je prinesla mineralna gnojila in fitofarmacevtska sredstva v pridelavo hrane, pozabila in jih celo ogroža.

Na srečo se vedno bolj zavedamo njihovega pomena in koristi za zdravo okolje, ki temelji prav na koristnih mikroorganizmih. Ščitijo pred boleznimi, a še bolj kot naši zavezniki v boju za zdrave rastline, so temelj njihove prehrane, saj jim edini omogočajo dostop do hranil v tleh.

Znanje, kako do zdrave mikrobne združbe v našem vrtu, sadovnjaku, na kmetiji, s preprosto in naravno uporabo efektivnih mikroorganizmov (EM), nam je zato lahko v veliko pomoč. Prednosti teh malih nevidnih delavcev nam bo iz svojih izkušenj predstavil Matjaž Zupančič, lastnik podjetja Maklen Zupančič, k.d., sadjar in vrtnar, avtor številnih strokovnih člankov v revijah Biobrazda in Urbano vrtičkanje, predavatelj z bogatimi izkušnjami oblikovanja vrtov in vzdrževanja drevja, svetovalec za EM tehnologijo v hortikulturi pri podjetju Micronatura d.o.o., mentor raziskovalnega projekta čiščenja voda na Šolskem centru Velenje, mentor kmetije na Zaplani in sadjarske kmetije v Selu pri Ajdovščini ter strokovni svetovalec za biotehniko v TV šovu »Kmetija, nov začetek 2016«.

Glavne teme delavnice:

 • kaj so efektivni mikroorganizmi,
 • vračanje tal v zdravo stanje,
 • efektivni mikroorganizmi in varstvo pred boleznimi rastlin,
 • enostavno kompostiranje,
 • kako do bolj zdrave zelenjave in večjega pridelka,
 • izdelava lastnih probiotičnih naravnih pripravkov z EM za vrt in osebno uporabo.

Cena delavnice znaša 20 € na osebo.

Po obvezni prijavi  na: info@obilje.si  ali 069 621 737 (Zavod Obilje) oz. info@zavod-svibna.si ali 031 329 625 (Zavod Svibna) prosimo, da poravnate ceno delavnice na TRR: SI56 6100 0001 8626 190 (Zavod Svibna, Brezovska Gora 19, Leskovec pri Krškem 8273) in za namen napišite: delavnica vrtnarjenja.

Prijave zbiramo do zapolnitve mest.

Organizatorja dogodka: Zavod Svibna in Zavod Obilje

Mar
7
čet
2019
Delavnica Tui-Na masaže @ Sedež Zavoda Svibna
Mar 7 @ 18:00 – 21:00
Delavnica Tui-Na masaže @ Sedež Zavoda Svibna | Krško | Slovenija

Po odlično obiskanem predavanju vas tokrat vabimo na bolj poglobljeno delavnico Tui-Na masaže, ki jo bo prav tako izvajal tuinolog Gregor Kodrič.

Delavnica bo v četrtek, 7. marca 2019, od 18. do 21. ure, na sedežu Zavoda Svibna na Brezovski Gori 19, p. 8273 Leskovec pri Krškem.

V okviru delavnice bodo praktično (na modelu) predstavljeni meridiani (energetske poti po telesu), bach shu točke, lokalne in distalne točke, ki pomagajo pri določenih težavah, ter celotna tui-na masaža – terapija. Pojasnjeno bo, kdaj uporabljati določene točke in za katere težave pomagajo, predstavljeno bo tudi delovanje ventuz, izpostavljeni bodo tudi  psihološki, mentalni in čustveni vidiki.

Prijave so obvezne – najkasneje do 5. marca 2019 oz. do zasedbe mest in veljajo s plačilom kotizacije, ki znaša 7 EUR.

Prijavite se na: info@zavod-svibna.si oz. 031 329 625 (Bernardka).

OBVEŠČAMO VAS, DA SO MESTA ZA DELAVNICO ŽE VSA ZASEDENA IN NE MOREMO NIKOGAR VEČ SPREJETI. HVALA ZA RAZUMEVANJE. 

Mar
22
pet
2019
Potencial odpadnih voda na podeželju @ Sedež Zavoda Svibna
Mar 22 @ 18:00 – 19:30

Na mednarodni dan vode, 22. marca 2019 ob 18. uri, vas vljudno vabimo na predstavitev “Potencial odpadnih voda na podeželju«,
ki bo na sedežu Zavoda Svibna na Brezovski Gori 19, p. 8273 Leskovec pri Krškem.

Predstavitev je del aktivnosti, ki jih Zavod Svibna izvaja kot partner projekta Učinkovito čiščenje odpadnih voda za ohranjanje vodnih virov – VARUJVODO, v okviru katerega  preverja možnosti ponovne uporabe ustrezno prečiščene odpadne vode za uporabo v kmetijstvu.

Voda je vir življenja. Podnebne spremembe, vedno pogostejša sušna obdobja  zlasti v hribovitih predelih Posavja z omejenimi vodnimi viri, terjajo prilagajanja kmetijskih gospodarstev in dodatne vodne vire.

Na sedežu našega zavoda smo v okviru projekta postavili pilotno kombinirano rastlinsko čistilno napravo, katere učinkovitost za možnost ponovne uporabe prečiščene vode bomo testirali še nadaljnjih 14 mesecev. Z inovativno in trajnostno rešitvijo, ki posnema naravne procese čiščenja voda, želimo prispevati k blaženju in prilagajanju na podnebne spremembe.

Predstavljene bodo tudi ostale aktivnosti in cilji projekta VARUJVODO.

Vljudno vabljeni! Vstop je prost.

Projekt je sofinanciran iz »Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje«.

Mar
28
čet
2019
Šege in pesmi pod lipo domačo – od januarja do decembra @ Sedež Zavoda Svibna
Mar 28 @ 18:00 – 20:00
Šege in pesmi pod lipo domačo – od januarja do decembra @ Sedež Zavoda Svibna | Krško | Slovenija

V okviru študijskega krožka »Staro izročilo za nove dni«  v četrtek, 28. marca 2019 ob 18. uri toplo vabljeni na prijetno druženje z Dušico Kunaver,  ki nam bo v predavanju »Šege in pesmi pod lipo domačo – od januarja do decembra« predstavila slovenske šege v letnem in življenjskem krogu:

 • Januar – novoletni koledniki, Pehtra baba, preja,  klicanje pomladi
 • Februar – veseli predpustni čas, svatbe,  kurenti, laufarji …
 • Marec – gregorjevo (»tičja ohcet«, Gregorjeve ladjice), nabori vojakov …
 • April –  1.april, velikonočne šege, zeleni Jurij, belokranjska kola, igre s pirhi
 • Maj – fantje na vasi, fantovska pesem
 • Junij – skrivnosti kresne noči
 • Julij  –    košnja, žetev
 • Avgust – semenj, romanja,
 • September – pospravljanje poljskih pridelkov, gnojavoža, steljereja
 • Oktober – trgatev
 • November – 1. november, martinovo, konec paše
 • December – miklavževanje, mlado  žito, božične šege, tepežkanje, koledniki

Ker je bila slovenska  ljudska pesem spremljevalka  vseh šeg ob delu in prazniku, bomo ob obujanju in spoznavanju različnih šeg zapeli tudi kakšno ljudsko pesem.

» Slovenska ljudska dediščina  je tisočletja stara. Mnoge naše šege imajo svoje korenine v indoevropskih časih, v časih, ko je bila Evropa zares še skupni jezikovni in kulturni prostor. Če hoče današnja Evropa videti Evropo, naj jo pride k nam pogledat. Pri nas poznamo še  slovito Pehtro babo – Starko Zimo. Zimo pri nas odganja prastari kurent, pomlad  prinaša poganski bog Vesnik, ki danes nosi ime Zeleni Jurij, tudi kresovanje je pri nas še danes živa šega…«

Predavanje bo na sedežu Zavoda Svibna, na Brezovski Gori 19, p. 8273 Leskovec pri Krškem.

Vstop je prost, zaradi omejitve prostora pa prosimo za predhodne prijave, ki jih zbiramo do zasedbe mest na: 031 329 625 oz. info@zavod-svibna.si.

O predavateljici:  Dušica Kunaver, samostojna kulturna publicistka, profesorica angleščine in ruščine v pokoju, zbirateljica ljudskega izročila in etnološkega gradiva, avtorica in izdajateljica poljudnoznanstvenih in leposlovnih knjig ter pedagoških priročnikov, je kot  avtorica ali soavtorica izdala (večinoma v samozaložbi) več kot devetdeset knjig o naslednjih vsebinah: slovensko ljudsko izročilo, anglistika, pedagogika in alpinizem. Med drugim je avtorica zbirke POD LIPO DOMAČO, v kateri je doslej izšlo več kot 20 knjig. Več: http://kunaver.com/

Apr
13
sob
2019
Bela Bizonka, obredna predstava in delavnica @ Jasa pred Ajdovsko jamo in Ajdovska jama, zbirno mesto: sedež Zavoda Svibna
Apr 13 @ 17:00 – 21:00
Bela Bizonka, obredna predstava in delavnica @ Jasa pred Ajdovsko jamo in Ajdovska jama, zbirno mesto: sedež Zavoda Svibna | Krško | Slovenija

Zavod Svibna Vas prisrčno vabi na obredno predstavo in delavnico Bela Bizonka,  v soboto, 13. aprila 2019, od 17. do 21. ure, pred in v starodavnem svetišču Ajdovska jama pri Nemški vasi.

Izvajalka predstave in delavnice: Romana Ercegović.

O PREDSTAVI

Obredna predstava Bela Bizonka je nastala leta 2003. Od takrat je doživela že več 35 ponovitev v Sloveniji in tujini ​​in je še zmeraj živa. Govori o lepoti bivanja, svetosti narave in človeka. Temelji na eni najlepših indijanskih legend. Po izročilu se je Bela Bizonka, ženska iz duhovnega sveta, pred nekaj tisočletji prikazala plemenu Lakota in ljudi popeljala na pot lepote. Pokazala jim je, kako se povežejo s subtilnimi dimenzijami bivanja, jih naučila svetih obredov (med njimi obred Svete pipe), jim razkrila prerokbo o preobrazbi sveta in jim obljubila, da se bo vrnila v času velikih težav človeštva. Takrat naj bi prišla, da nas spomni na modrost srca in na svoje resnične sanje.

Romana hkrati pripoveduje intimno zgodbo ženske, njenem hrepenenju po svetosti v svojem življenju. V procesu potovanja v svojo notranjost spoznava, da je ta tukaj in zdaj, v njej sami, v naravi, v ljudeh, da se mogočnost in milina ljubezni skriva tudi v njeni temi, bolečini, pod bremeni in lažmi, v katere se je naučila verjeti.

O DELAVNICI

Po predstavi bomo imeli možnost spoznanja iz predstave doživeti še kot svojo osebno izkušnjo. Romana nas bo popeljala na potovanje navznoter, v globoko izkušnjo občutenja prisotnosti svoje duše, svojega izvora ljubezni in modrosti.

Večer se bo zaključil s prigrizkom, druženjem in tudi kakšno pesmijo. Naj se vam ne mudi domov!

O AVTORICI

Dr. Romana Ercegović je gledališka in literarna ustvarjalka ter doktorica dramaturgije, ki skozi raziskovanja pozabljenih resnic o harmoničnem bivanju davnih kultur ustvarja novo razumevanje bistva gledališke umetnosti in življenja nasploh. Vodi Obredno gledališče Duša Zemlje, v katerem uprizarja predstave na podlagi svojih avtorskih besedil (Molitev Zemlji, Elektra, Bela Bizonka, Marija Magdalena, Potovanje k Persefoni), in otroško gledališče Potujoča hišica. Romana je avtorica knjig »Molitev Zemlji« (poezija), »Vedno te ima nekdo rad« (pravljica) in monografija »Obredno gledališče: Od misterijev matriarhalne Evrope do obujanja svetosti v gledališču našega časa«. Bistvo njenega dela je povezovati gledališko umetnost z duhovno dimenzijo – dušo človeka in dušo narave: »Verjamem, da je gledališče lahko tudi danes prostor notranje preobrazbe, tako kot je bilo v časih svojih obrednih začetkov. Sveti prostor, kjer se dotaknemo preprostosti in skrivnosti bivanja.«

PRAKTIČNE INFORMACIJE:

Prijave in informacije: Zavod Svibna, Brezovska Gora 19, p. 8273 Leskovec pri Krškem,  na tel. št. 031 329 625 oz. e-pošto: info@zavod-svibna.si do 10. aprila 2019. 

Prispevek (kotizacija) za udeležbo znaša 25,00 evrov, ki ga ob prijavi nakažete na TRR Zavoda  Svibna št. SI56 6100 0001 8626 190 , namen plačila »Bela Bizonka«.

Ker je pri tem dogodku zaradi zelo majhnega prostora število udeležencev omejeno, vas prosimo, da nas o svoji prisotnosti čimprej obvestite. Hvala!

V primeru dežja bo dogodek izveden v Hramu Zavoda Svibna na Brezovski Gori 19, vas pa prosimo, da se na navedeni telefonski št. pozanimate o morebitnih spremembah. V primeru premalo prijav bomo dogodek odpovedali, plačilo pa v celoti vrnili.

Opis poti do  parkirišča Zavoda Svibna je dostopen na spletnih straneh Zavoda Svibna  pod zavihkom »Kontakt«.

Do prostora, kjer se bo zgodil obredni dogodek, vodi del poti skozi gozd in travnik. zato priporočamo udobno obutev in toplo udobno obleko, pa tudi odejo, armafleks za sedenje.  Če težko hodite, vas prosimo, da javite vnaprej, da vas pravočasno pripeljemo na kraj dogodka.

Apr
25
čet
2019
Predstavitev knjige Marie Ane Kolman DREVESA – MITI, LEGENDE, ZDRAVILNOST: o sadnih drevesih @ Sedež Zavoda Svibna
Apr 25 @ 18:00 – 20:00
Predstavitev knjige Marie Ane Kolman DREVESA – MITI, LEGENDE, ZDRAVILNOST: o sadnih drevesih @ Sedež Zavoda Svibna | Krško | Slovenija

Ob dnevu dreves vas v okviru “Samooskrbne skupnosti vabimo na predstavitev knjige Marie Ane Kolman z naslovom  DREVESA – MITI, LEGENDE, ZDRAVILNOST:  o sadnih drevesih,  v nadaljevanju večera pa še na krajše predavanje TEHNIKE ZA BOLJŠE VIDENJE BREZ OČAL.

Dogodek bo v četrtek, 25. aprila 2019 od 18. ure dalje na sedežu Zavoda Svibna na Brezovski Gori 19, p. Leskovec pri Krškem.

Vstop je prost, prosimo pa za prijave, ki jih zbiramo do zasedbe mest na: info@zavod-svibna.si oz. na 031 329 625.

Možno pa kupiti katero od avtoričinih knjig.

Knjigi na pot:

»Drevesa so pesmi, ki jih zemlja piše nebu«, je zapisal libanonski pesnik, pisatelj in slikar Gibran Khalil Gibran.   Naši predniki so znali opazovati svet okrog sebe in v drevesih prepoznavati zdravilne učinke, ki so si jih razlagali s čarobnimi lastnostmi in s povezavo z bogovi. Iz izkustva so vedeli, da je narava najboljša učiteljica in tudi najboljša zdravilka. Ravna se po kozmičnih zakonih in jih prenaša v svoje stvaritve. Sadna drevesa so bila vedno tesno povezana s človekovim življenjem, saj so neprecenljiv vir zdravilnih učinkovin in zato s toliko večjim spoštovanjem lahko ohranjamo staro slovansko tradicijo, da jih častimo kot domovanje bogov,  dobrih vil in bivališče »domovoja«, dobrega duha, ki nas varuje pred vsem slabim. 

O predavanju:

Od iznajdbe oftalmoskopa l.1851 dalje velja prepričanje, da je vid pogojen s pravilnim delovanjem majhnih ciliarnih mišic v notranjosti očesa. Oftamologi  na osnovi tega prepričanja določajo dioptrijo in predpišejo določena očala ali leče, ki pa vida ne popravijo –prav nasprotno, z leti se dioptrija le še povečuje. Glavni pogoj za dober vid brez očal ali leč so zunanje očesne mišice, ki pa jih moramo krepiti z vajami. Že v tednu dni rednih vaj se vid tako občutno popravi, da mnogi očal ne potrebujejo več.

Jun
14
pet
2019
Ajdovske zgodbe v Ajdovski jami: Snovna in nesnovna zapuščina Ajdov v Posavju @ Jasa pred Ajdovsko jamo, zbirno mesto: sedež Zavoda Svibna
Jun 14 @ 19:00 – 21:00
Ajdovske zgodbe v Ajdovski jami: Snovna in nesnovna zapuščina Ajdov v Posavju @ Jasa pred Ajdovsko jamo, zbirno mesto: sedež Zavoda Svibna | Krško | Slovenija

V okviru Evropskih dnevov arheološke dediščine vas Mestni muzej Krško, Posavski muzej Brežice in Zavod Svibna  v petek, 14. junija 2019 ob 19. uri  vabimo na strokovno predavanje kustosinje arheologinje Jane Puhar: Ajdovske zgodbe v Ajdovski jami: Snovna in nesnovna zapuščina Ajdov v Posavju

Predstavljena bo arheološka dediščina Ajdovske jame pri Nemški vasi, spregovorili bomo tudi o posavskih najdiščih, ki se imenujejo po Ajdih in poskusili odgovoriti na vprašanje, kdo in zakaj jih je tako imenoval.

Ajdi so sicer pogosto prisotni v slovenskem ustnem izročilu kot velikani in pogani, najstarejši prebivalci Zemlje. V mitskih zgodbah veljajo za graditelje velikih monumentalnih struktur. Obdarjeni s posebnimi močmi in velikostjo se kot graditelji ali zakleti v ruševinah pojavljajo na številnih arheoloških najdiščih.

Predavanje bo na terenu, na jasi pred Ajdovsko jamo. Zbirno mesto: parkirišče pri sedežu Zavoda Svibna, Brezovska Gora 19, p. 8273 Leskovec pri Krškem.  V primeru slabega vremena pa bo v Mestnem muzeju Krško (Valvasorjevo nabrežje 4, 8270 Krško).

Vstop je prost, prosimo pa za prijave. Parkirna mesta so omejena, zato predlagamo, da načrtujete skupen prevoz oz. kakšno drugo trajnostno obliko mobilnosti. S seboj pa prinesite tudi kakšno priročno sedalo, odejo ipd.

Dodatne informacije in prijave: info@zavod-svibna.si, 031 329 625 (Bernardka) oz. Mestni muzej Krško  oz. Posavski muzej Brežice.

Jun
22
sob
2019
Kresne zgodbe pred Ajdovsko jamo @ Jasa pred Ajdovsko jamo, zbirno mesto: sedež Zavoda Svibna
Jun 22 @ 20:00 – 23:00
Kresne zgodbe pred Ajdovsko jamo @ Jasa pred Ajdovsko jamo, zbirno mesto: sedež Zavoda Svibna | Krško | Slovenija

V času poletnega kresa skozi svetlobe in toplote vse buhti v svojem vrhuncu. Takrat se ponovno odpirajo tudi vrata med svetovi. Odlična priložnost, da pokukamo v svet vil in drugih pravljičnih bitij, da radostno uživamo v očarljivosti narave in ustvarjalno uporabimo energije tega trenutka za najvišje dobro.

Tako vas v eni najkrajših noči v letu vabimo, da se nam pridružite pred starodavnim svetiščem Ajdovska jama pri Nemški vasi. Podobno kot nekoč bomo skozi glasbo, petje in pripoved podoživeli ta mistični čas.  

Dobimo se v soboto, 22. 6. 2019, ob 20. uri, na parkirišču pred Zavodom Svibna, Brezovska Gora 19, Leskovec pri Krškem. Parkirna mesta so omejena, zato prosimo za vnaprejšnjo prijavo. Nato se bomo skupaj odpravili do jase pred Ajdovsko jamo.

Ljudsko izročilo bodo z vami delili pripovedovalci, člani študijskega krožka Zavoda Svibna »Staro izročilo za nove dni« in člani Kulturnega društva Fabularij. Za mistično glasbeno doživetje pa bosta poskrbela Tjaša Cepuš in Lucijan Cetin.

Priporočamo, da si nadenete svetla oblačila, za udobnejše sedenje s seboj prinesite blazino ali deko, skodelico oz. kozarec za napitke, svetilko … 

Prosimo tudi za manjši prostovoljni prispevek.

Obvezne prijave in dodatne informacije: do 20. junija 2019 oz. zapolnitve mest na 031 329 625 ali svibna1@gmail.com (Bernardka Zorko) in 031 339 782 ali kd.fabularij@gmail.com (Katja Puntar).

Dogodek bo v vsakem vremenu.

Dogodek v soorganizaciji pripravljata Zavod Svibna in KD Fabularij, delno pa ga je podprla tudi Občina Krško.

Sep
22
ned
2019
V gozd po navdih za trajnostno skupnost @ Sedež Zavoda Svibna in okolica
Sep 22 @ 16:00 – 18:30

Študijska krožka Zavoda Svibna vabita v nedeljo, 22. septembra 2019 ob 16. uri na bralno raziskovalni sprehod skozi gozd z drobcem jesenskega nabiralništva. Izmenjali bomo zanimive misli o drevesih, gozdu, uporabnosti dobrin gozda, pa o trajnostnem sobivanju in zdravju.

Dogodek se bo odvijal v neposredni okolici Zavoda Svibna, v bližnjem gozdu, zato bodite primerno opremljeni za nezahtevni pohod. V primeru dežja bo dogodek na sedežu Zavoda Svibna. S seboj lahko prinesete svojo priljubljeno knjigo oz. zapis o drevesih, sobivanju ipd… Lahko tudi svoje avtorsko delo, kar bo še boljše!

Ker na ta dan obeležujemo dan brez avtomobila, predlagamo, da se dogodka udeležite na čimbolj trajnostno mobilen način.

Z dogodkom se priključujemo  tudi Nacionalnem mesecu skupnega branja 2019 in Evropskemu dnevu trajnostnih skupnosti.

Toplo vabljeni, vstop je prost.

Dodatne informacije in prijave: info@zavod-svibna.si , 031 329 625.

Okt
19
sob
2019
Zgodbe jeseni v Ajdovski jami @ Jasa pred Ajdovsko jamo in Ajdovska jama, zbirno mesto: sedež Zavoda Svibna
Okt 19 @ 19:00 – 21:00
Zgodbe jeseni v Ajdovski jami @ Jasa pred Ajdovsko jamo in Ajdovska jama, zbirno mesto: sedež Zavoda Svibna | Krško | Slovenia

Zaradi višje sile sobotni dogodek “Zgodbe jeseni v Ajdovski jami” odpovedujemo. Hvala za razumevanje in toplo vabljeni v jamo in naše kraje ob kateri drugi priložnosti.

Vsak letni čas ima svoje zgodbe, svoje vibracije. Jesen je v svojem obilju in barvitosti oziraje na spokojni zimski čas, prav posebna.  To so zgodbe veselja nad zasluženim »pridelkom«, radodarnosti, prešernosti, pa tudi hvaležnosti,  počitka, stika z drugimi svetovi in globinami svoje duše.

Da bi se jim za kratek čas prepustili, vas vabimo, da se nam pridružite na dogodku »Zgodbe jeseni v Ajdovski jami«, ki bo v soboto, 19. oktobra 2019 od 19. ure dalje.

Na jasi pred Ajdovsko jamo in v sami jami bomo z vami zgodbe delili Katja Puntar, Tjaša Cepuš, Lucijan Cetin in ostali člani Zavoda Svibna.

Zbirno mesto: parkirišče pred Zavodom Svibna, Brezovska Gora 19, Leskovec pri Krškem. Parkirna mesta so omejena, zato prosimo za vnaprejšnjo prijavo. Nato se bomo skupaj odpravili do jase pred Ajdovsko jamo.

Priporočamo, da si nadenete vremenu primerna oblačila, za udobnejše sedenje s seboj prinesite blazino ali deko, skodelico oz. kozarec za napitke, svetilko … Dogodek bo v vsakem vremenu.

Prosimo pa za manjši prostovoljni prispevek.

Obvezne prijave in dodatne informacije: do 15. oktobra 2019 oz. zapolnitve mest na 031 329 625 ali svibna1@gmail.com (Bernardka Zorko) in 031 339 782 ali kd.fabularij@gmail.com (Katja Puntar).

Dogodek v soorganizaciji pripravljata Zavod Svibna in KD Fabularij, delno pa ga je podprla tudi Občina Krško.