Pot do samooskrbe z električno energijo

Kdaj:
15/03/2018 @ 18:00 – 20:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2018-03-15T18:00:00+01:00
2018-03-15T20:00:00+01:00
Kje:
Sedež Zavoda Svibna
Brezovska Gora 19
8273 Leskovec pri Krškem
Slovenija
Cena:
Brezplačno
Kontaktna oseba:
info@zavod-svibna.si
031 329 625
Pot do samooskrbe z električno energijo @ Sedež Zavoda Svibna | Krško | Slovenija

V četrtek, 15. marca 2018 ob 18. uri vabljeni, da se nam na sedežu Zavoda Svibna na Brezovski Gori 19, pridružite na srečanju “Pot do samooskrbe z električno energijo“, na katerem bomo spregovorili o možnostih izkoriščanja obnovljivih virov energije za potrebe samooskrbe z električno energijo.

Človeštvo se srečuje na vsakem koraku z električno energijo, brez nje ne bi bilo luči, kuhinjskih pripomočkov, televizije, telefonov, računalnikov, aparatov za zdravljenje, itd.  Zato je tudi pomembno, kako bomo prišli do električne energije, da bo najmanj obremenjevalo okolje, ter posredno uporabnika – človeka. Ena od oblik je pridobivanje električne energije iz obnovljivih virov energije, predvsem iz sončne energije, katero zajamemo z  fotonapetostnimi moduli.

Sonce predstavlja najbolj čisto energijo, katera presega za 4.000 krat vse zdajšnje energijske potrebe človeštva. Zato tudi vse države na svetu pospešeno spodbujajo vlaganja v izgradnjo tako velikih sončnih elektrarn kot elektrarn za samooskrbo za gospodinjstva po principu neto meritve (net metering). Slovenija je konec leta 2016 sprejela uredbo za samooskrbo po principu net metering in tako omogočila vsakemu državljanu izgradnjo sončne elektrarne na svoji strehi. S tem ukrepom je zelo približala možnost izgradnje vsakemu državljanu, da se oskrbuje z lastno energijo ter tako postane skoraj neodvisen od cene električne energije na trgu, z dodatno vgradnjo baterije pa celo neodvisen od omrežja. Vse to in še več o dogajanjih na trgu obnovljivih virov energije in možnostih izkoriščanja te energije za vsakega državljana boste izvedeli ob prijetnem druženju z govorcem Jernejem Božičem, predstavnikom podjetja JB energija.

Deli objavo

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja