Bela Bizonka, obredna predstava in delavnica

Kdaj:
13/04/2019 @ 17:00 – 21:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2019-04-13T17:00:00+02:00
2019-04-13T21:00:00+02:00
Kje:
Jasa pred Ajdovsko jamo in Ajdovska jama, zbirno mesto: sedež Zavoda Svibna
Brezovska Gora 10
8273 Leskovec pri Krškem
Slovenija
Kontaktna oseba:
Bernardka Zorko
031 329 625
Bela Bizonka, obredna predstava in delavnica @ Jasa pred Ajdovsko jamo in Ajdovska jama, zbirno mesto: sedež Zavoda Svibna | Krško | Slovenija

Zavod Svibna Vas prisrčno vabi na obredno predstavo in delavnico Bela Bizonka,  v soboto, 13. aprila 2019, od 17. do 21. ure, pred in v starodavnem svetišču Ajdovska jama pri Nemški vasi.

Izvajalka predstave in delavnice: Romana Ercegović.

O PREDSTAVI

Obredna predstava Bela Bizonka je nastala leta 2003. Od takrat je doživela že več 35 ponovitev v Sloveniji in tujini ​​in je še zmeraj živa. Govori o lepoti bivanja, svetosti narave in človeka. Temelji na eni najlepših indijanskih legend. Po izročilu se je Bela Bizonka, ženska iz duhovnega sveta, pred nekaj tisočletji prikazala plemenu Lakota in ljudi popeljala na pot lepote. Pokazala jim je, kako se povežejo s subtilnimi dimenzijami bivanja, jih naučila svetih obredov (med njimi obred Svete pipe), jim razkrila prerokbo o preobrazbi sveta in jim obljubila, da se bo vrnila v času velikih težav človeštva. Takrat naj bi prišla, da nas spomni na modrost srca in na svoje resnične sanje.

Romana hkrati pripoveduje intimno zgodbo ženske, njenem hrepenenju po svetosti v svojem življenju. V procesu potovanja v svojo notranjost spoznava, da je ta tukaj in zdaj, v njej sami, v naravi, v ljudeh, da se mogočnost in milina ljubezni skriva tudi v njeni temi, bolečini, pod bremeni in lažmi, v katere se je naučila verjeti.

O DELAVNICI

Po predstavi bomo imeli možnost spoznanja iz predstave doživeti še kot svojo osebno izkušnjo. Romana nas bo popeljala na potovanje navznoter, v globoko izkušnjo občutenja prisotnosti svoje duše, svojega izvora ljubezni in modrosti.

Večer se bo zaključil s prigrizkom, druženjem in tudi kakšno pesmijo. Naj se vam ne mudi domov!

O AVTORICI

Dr. Romana Ercegović je gledališka in literarna ustvarjalka ter doktorica dramaturgije, ki skozi raziskovanja pozabljenih resnic o harmoničnem bivanju davnih kultur ustvarja novo razumevanje bistva gledališke umetnosti in življenja nasploh. Vodi Obredno gledališče Duša Zemlje, v katerem uprizarja predstave na podlagi svojih avtorskih besedil (Molitev Zemlji, Elektra, Bela Bizonka, Marija Magdalena, Potovanje k Persefoni), in otroško gledališče Potujoča hišica. Romana je avtorica knjig »Molitev Zemlji« (poezija), »Vedno te ima nekdo rad« (pravljica) in monografija »Obredno gledališče: Od misterijev matriarhalne Evrope do obujanja svetosti v gledališču našega časa«. Bistvo njenega dela je povezovati gledališko umetnost z duhovno dimenzijo – dušo človeka in dušo narave: »Verjamem, da je gledališče lahko tudi danes prostor notranje preobrazbe, tako kot je bilo v časih svojih obrednih začetkov. Sveti prostor, kjer se dotaknemo preprostosti in skrivnosti bivanja.«

PRAKTIČNE INFORMACIJE:

Prijave in informacije: Zavod Svibna, Brezovska Gora 19, p. 8273 Leskovec pri Krškem,  na tel. št. 031 329 625 oz. e-pošto: info@zavod-svibna.si do 10. aprila 2019. 

Prispevek (kotizacija) za udeležbo znaša 25,00 evrov, ki ga ob prijavi nakažete na TRR Zavoda  Svibna št. SI56 6100 0001 8626 190 , namen plačila »Bela Bizonka«.

Ker je pri tem dogodku zaradi zelo majhnega prostora število udeležencev omejeno, vas prosimo, da nas o svoji prisotnosti čimprej obvestite. Hvala!

V primeru dežja bo dogodek izveden v Hramu Zavoda Svibna na Brezovski Gori 19, vas pa prosimo, da se na navedeni telefonski št. pozanimate o morebitnih spremembah. V primeru premalo prijav bomo dogodek odpovedali, plačilo pa v celoti vrnili.

Opis poti do  parkirišča Zavoda Svibna je dostopen na spletnih straneh Zavoda Svibna  pod zavihkom »Kontakt«.

Do prostora, kjer se bo zgodil obredni dogodek, vodi del poti skozi gozd in travnik. zato priporočamo udobno obutev in toplo udobno obleko, pa tudi odejo, armafleks za sedenje.  Če težko hodite, vas prosimo, da javite vnaprej, da vas pravočasno pripeljemo na kraj dogodka.

Deli objavo