Jan
27
pet
2017
OKUSNE JEDI IZ LOKALNIH SESTAVIN @ Kobile
Jan 27 @ 17:00 – 21:00
OKUSNE JEDI IZ LOKALNIH SESTAVIN @ Kobile | Krško | Slovenija

V okviru študijskega krožka »SAMO OSKRBIMO SE«

vabljeni na srečanje

OKUSNE JEDI IZ LOKALNIH SESTAVIN

V stari kmečki hiši Božičevih iz Kobil se bomo tokrat v krušni peči in štedilniku na drva preskusili v pripravi jedi iz lokalnih sestavin.

Med čakanjem na dobrote pa bomo spregovorili še kakšno modro in vedro.

Čakala nas bo dobro ogreta krušna peč, tudi nekaj jedi za začetek, lahko pa posamezne sestavine     prinesete tudi s seboj in predstavite ostalim še svoj recept (za konkretne napotke predhodno pokličite ali pišite).

Zaželene prijave do 26.1.2017 na zgornje kontakte! Ravno tako smo za vas dosegljivi za morebitne dodatne informacije.

Toplo vabljeni!

Feb
10
pet
2017
Osnovni tečaj radiestezije v naravi z Jožetom Munihom @ Brezovska Gora
Feb 10 @ 17:00
Osnovni tečaj radiestezije v naravi z Jožetom Munihom @ Brezovska Gora | Krško | Slovenija

Zavod Svibna vas vabi na osnovni tečaj radiestezije v naravi, ki ga bo vodil eden najbolj priznanih raziskovalcev zdravilnih energij v naravi, g. Jože Munih. 

Več o njegovem delu in dosežkih na tej povezavi>>>

Tečaj bo potekal v okolici Krškega, v prostorih Zavoda Svibna in tudi v neposredni bližini starodavnega svetišča izjemnih energij Ajdovska jama, kjer bo izveden tudi praktični del.

Za vas smo izbrali zimski termin, ko je za izobraževalne aktivnosti največ časa, in sicer

10. 2. 2017 med 17. in 20. uro ter
11. 2. 2017 med 9. in 12. uro ter med 13. in 16. uro.

V prvem delu bomo postavili dobre teoretične temelje, učili se bomo osnove radiestezije in principov meritev, opis radiestezijskih instrumentov, praktični preizkus nihala in delo z njim, kaj lahko merimo, vrste sevanj in mrež, ukrepe, s katerimi se zaščitimo pred škodljivimi sevanji in vplivi, ter slišali veliko izkušenj.

V drugem delu bo vsak posameznik izmeril energijsko sliko prostora. Pod strokovnim vodstvom bodo udeleženci sami merili z nihalom in z meritvami zaznali energijsko stanje prostora, ob tem pa v primerjavi z rezultati ostalih v skupini tudi krepil zanesljivost in zaupanje v lastne meritve.

Tretji del se bo odvijal v naravi. Poiskali bomo močne geomantične točke, se s to energijo povezali in izmerili posameznikovo energijsko stanje aure in čaker.

S seboj imejte svoje nihalo – najbolje Karnak. Na tečaju dobite posebne radistezijske podloge, ki jih boste lahko odnesli domov.

Po tečaju prejmete potrdilo Zasebnega zavoda Energijske poti Tolmin o uspešno opravljenem osnovnem tečaju radiestezije.

Število mest je zaradi kvalitete dela omejeno, zato pohitite s prijavami.

Predhodne prijave so obvezne, do 9.2.2017!  Prijava velja le ob vplačani kotizaciji! Zaradi sofinanciranja tečaja znaša cena po udeležencu samo 50 EUR, zato ne zamudite te priložnosti!

Člani Zavoda Svibna imajo 10% popust.

Plačate lahko z gotovino ali preko UPN obrazca na TRR: SI56 029820254971061 , SWIFT (BIC): LJBASI2X. Namen plačila: Kotizacija za tečaj radiestezije. Naslov: Zavod Svibna,  Brezovska Gora 19, 8273 Leskovec pri Krškem.

Tečaj bo izveden le, če bo dovolj prijav, zato lahko k udeležbi povabite tudi svoje prijatelje in znance, ki jih ta tema zanima. V kolikor še koga prijavite, vas bomo za vsakega dodatno prijavljenega udeleženca nagradili z 10% popustom!

V primeru odpovedi tečaja z naše strani, vam vplačano kotizacijo v celoti povrnemo.

Mar
16
čet
2017
Koristni efektivni mikroorganizmi v vrtnarstvu, sadjarstvu in čebelarstvu @ Brezovska Gora
Mar 16 @ 18:00 – 20:00
Koristni efektivni mikroorganizmi v vrtnarstvu, sadjarstvu in čebelarstvu @ Brezovska Gora | Krško | Slovenija

Če ste tudi vi med tistimi, ki želite zase in za svojo družino in še za koga vzgajati zdravo hrano, brez nepotrebnih strupov, pri tem preskušate različne sonaravne metode varstva rastlin pred škodljivci in boleznimi, vabljeni, da se nam v okviru srečanj študijskih krožkov Zavoda Svibna pridružite na

predavanju Marije Šoln z naslovom
Koristni efektivni mikroorganizmi v vrtnarstvu, sadjarstvu in čebelarstvu,
ki bo v četrtek, 16. marca 2017 ob 18. uri
na sedežu Zavoda Svibna na Brezovski Gori 19.

Seznanila nas bo z delovanjem koristnih mikroorganizmov, ki tako kot v človeškem telesu tudi v naravi nasploh vzdržujejo naravno ravnovesje, ob tem pa tudi s pripravo in uporabo koristnih mikroorganizmov v praksi. Kmetje, sadjarji in vrtičkarji, ki jih že uporabljajo so zadovoljni z tudi do 40% večjim pridelkom, po 2-3 letih njihove uporabe, odvisno od predhodnega stanja zemljišča. Rastline, ki rastejo ob njihovi pomoči so bolj zdrave, odpornejše proti boleznim, plodovi pa okusnejši in obstojnejši. Prav tako so bolj zdrave tudi čebele – odpornejše proti varoi, matice so bolj plodne, delavke so manj razdražljive… Več pa na predavanju…

Vstop je prost.

Dodatne informacije in prijave : info@zavod-svibna.si,  031 329 625.

Mar
30
čet
2017
Odpadna voda – spregledan vir priložnosti @ Brezovska Gora
Mar 30 @ 19:00 – 20:30
Odpadna voda - spregledan vir priložnosti @ Brezovska Gora | Krško | Slovenija

Odpadna voda- spregledan vir priložnosti

Prihajamo v čas, ko je voda vse bolj dragocena dobrina, česar se najbolj zavedamo v sušnih obdobjih.  Se pa tudi že dogaja, da smo žejni ob polnih strugah, ki pa vsebujejo preveč onesnaženo vodo, da bi jo lahko brez skrbi uživali. Ena od  rešitev, ki ima tako ekološki, kot tudi ekonomski učinek je ustrezno čiščenje odpadne vode in njena ponovna uporaba.

Ali morda veste, da povprečno v Sloveniji na dan od vsakega posameznika v gospodinjstvu odteče cca 120 l „odpadne“ vode. Si lahko zamislite, kaj bi naredili z dodatnimi 120 litri ustrezno prečiščene vode? Znižanje stroškov ali priložnost za dodatni zaslužek?

V okviru Zelenega festivala 2017 in ob mednarodnem dnevu vode  vas tako vljudno vabimo na predavanje Saša Obolnarja iz Zavoda Svibna »Odpadna voda – spregledan vir priložnosti«, ki bo v četrtek, 30. marca 2017 ob 19. uri na sedežu Zavoda Svibna na Brezovski Gori 19.

Na predavanju bo predstavljeno, kakšni so potenciali prečiščene odpadne vode  in kakšne  koristi nam to prinaša.

Vljudno vabljeni! Vstop je prost.

Dodatne informacije in prijave : info@zavod-svibna.si,  031 329 625.

Apr
4
tor
2017
Dom brez odpadkov – je to mogoče? @ Večnamenska dvorana na Senušah
Apr 4 @ 19:00 – 20:30
Dom brez odpadkov - je to mogoče? @ Večnamenska dvorana na Senušah | Krško | Slovenija

Imate tudi vi občutek, da se kante za smeti vse prehitro polnijo z različnimi odpadki, da postajajo za gospodinjstva odpadki tudi velik strošek, da je v naravi še vedno ostaja in se znova nalaga vse več naših odpadkov in da vnema za čistilne akcije usiha?

Če vas zanima, kako se rešiti teh odpadkov, vas ob podpori Krajevne skupnosti Senuše  vas v okviru  Zelenega festivala 2017 v Zavodu Svibna vljudno vabimo na predavanje

Dom brez odpadkov – ali je to mogoče?,

ki bo v torek, 4. aprila 2017 ob 19. uri

v večnamenski dvorani na Senušah, Senuše 51.

Katja Sreš iz Društva Ekologi brez meja bo v nazornem predavanju skozi zgodbo vsakdana predstavila, kje vse nastajajo odpadki, kakšen problem predstavljajo, ob tem pa prejeli tudi kopice praktičnih nasvetov, kako jih zmanjšati bodisi pri pripravi hrane, čiščenju, osebni negi, obdarovanjih ipd.

Kot nacionalna Zero Waste organizacija Ekologi brez meja spodbujajo vsakega, ki se poda na pot do družbe brez odpadkov. Tako neprestano opozarjajo na izzive sodobne družbe in obujajo preproste alternative, ki jih tako ali tako že vsi poznamo, le pozabili smo nanje in se razvadili.

Vsak od nas na dan pridela za približno kilogram in pol odpadkov. Pričeti moramo zavračati, česar ne potrebujemo, zmanjšati porabo tistega, kar potrebujemo, stvari ponovno uporabiti ter jih šele nato reciklirati ali kompostirati.

Vstop je prost. Dogodek sofinancira Krajevna skupnost Senuše.

Dodatne informacije in prijave : info@zavod-svibna.si,  031 329 625.

Apr
6
čet
2017
Sadjarstvo v turistični ponudbi in samooskrbi @ Brezovska Gora
Apr 6 @ 19:00 – 20:30
Sadjarstvo v turistični ponudbi in samooskrbi @ Brezovska Gora | Krško | Slovenija

Slovenija kot sadjarsko bogata in raznolika dežela bi lahko še bolj kot sicer gradila tudi turistično ponudbo na sadju, ki zlasti v povezavi s tradicionalnimi travniškimi sadovnjaki ponuja izvirne, sonaravne in večplastne zgodbe.

V letu, ko obeležujemo mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj, vas vabimo na predavanje

Sadjarstvo v turistični ponudbi in samooskrbi,

ki bo v četrtek, 6. aprila 2017 ob 19. uri

na sedežu Zavoda Svibna na Brezovski Gori 19.

Izkušeni sadjar Janez Gačnik iz Zavoda Jabolko nam bo predstavil pomen sadjarstva in samoosokrbe s sadjem, pregled sadnih vrst, ki se pridelujejo v Sloveniji, pomen oživitve travniških sadovnjakov in možnosti sadjarstva v turistični ponudbi. Predstavljeni bodo primeri dobrih praks sadjarske pridelave in turistične ponudbe. V zadnjem delu predavanja pa bodo predstavljena dela v sadovnjaku v spomladanskem obdobju in še podan še kakšen uporaben nasvet..

Vstop je prost.

Dogodek je del Zelenega festivala 2017, ki ga podpira Občina Krško.

Dodatne informacije in prijave : info@zavod-svibna.si,  031 329 625.

Apr
8
sob
2017
Čistilna akcija po Brezovski Gori in okolici @ Brezovska Gora
Apr 8 @ 09:00 – 11:30
Čistilna akcija po Brezovski Gori in okolici @ Brezovska Gora | Krško | Slovenija

Vsako leto nam zima še vedno odstre kup različnih odpadkov, ki kazijo lepoto narave, predvsem pa nam onesnažujejo prst, vodo… Čeprav sami k temu nismo prispevali, pa z dobro voljo pokažimo zgled, bodimo sprememba.

Zato vas ob Dnevu za spremembe v okviru Zelenega festivala 2017 vabimo k sodelovanju na

Čistilni akciji ,

ki bo v soboto, 8. aprila 2017 od 9. ure dalje,

ko se bomo zbrali na sedežu Zavoda Svibna na Brezovski Gori 19,

kjer bo tudi kontejner.

Pobirali bomo smeti v naravi,  odvoz gospodinjskih odpadkov je predmet drugih akcij.

V kolikor vam ura ne ustreza lahko naravo v svoji neposredni oklici počistite tudi samostojno kadarkoli v soboto oz. nedeljo, 8. oz. 9. aprila 2017.

Po sobotni čistilni akciji bo za udeležence akcije možen tudi obisk Ajdovske  jame.

Dodatne informacije in prijave : info@zavod-svibna.si,  031 329 625.

Apr
17
pon
2017
Spomladanski pohod @ Brezovska Gora - Straža pri Krškem
Apr 17 @ 09:00 – 12:30
Spomladanski pohod @ Brezovska Gora - Straža pri Krškem | Krško | Slovenija

Vabljeni na tradicionalni Spomladanski pohod na velikonočni ponedeljek, 17. aprila 2017 ob 9. uri.

Zbirno mesto: parkirišče pri Zavodu Svibna, Brezovska Gora 19.

Letos pohod posvečamo mednarodnemu letu trajnostnega turizma za razvoj in mednarodnemu dnevu Zemlje.

Pot bo vodila od kraškega polja pred Ajdovsko jamo skozi Nemško vas, mimo cerkve sv. Štefana, skozi Ivandol, Spodnje Dule, Senožete do Straže pri Krškem, spremljali jo bodo vinogradi, razgledniki in gozdne zaplate. Končni cilj je Hiša frankinje, kjer  bomo ob živi pripovedi lastnika doživeli energijo izbranih vzorcev vina in se ob tem še okrepčali  s hišnimi dobrotami.
Morda pa tudi ob poti kakšen priboljšek pusti tudi “velikonočni zajec”.    

Trajanje pohoda v eno smer: dobri 2 uri.

Za prevoz do izhodišča, v kolikor boste želeli, bo poskrbljeno.

Do izhodišča poskusite priti s čimmanj avtomobili.

V primeru močnega dežja pohod odpade.

Prispevek po osebi je 10 € (odrasli), 5 € (otroci, mladina), za predšolske otroke je brezplačno.

Pohoda se udeležujete na lastno odgovornost.

Dodatne informacije in obvezne prijave do 14. aprila 2017 : Zavod Svibna, Brezovska Gora 19,  info@zavod-svibna.si,  031 329 625.

Apr
19
sre
2017
Prireditve brez odpadkov – je to mogoče? @ Sejna dvorana A Občine Krško
Apr 19 @ 19:00 – 20:30
Prireditve brez odpadkov – je to mogoče? @ Sejna dvorana A Občine Krško | Krško | Slovenija

Ste organizatorji kulturnih in športnih dogodkov? Za otroke, mladino ali odrasle? Prirejate festivale na prostem ali srečanja v zaprtih prostorih? Koncerte, zabave, veselice? Za domačine in turiste? Vas zanima, kako si ob tem zagotoviti nižje operativne stroške, povečati družbeno odgovoren ugled, konkurenčno prednost in lažji dostop do virov financiranja?

Ob mednarodnem dnevu Zemlje vas Občina Krško in Zavod Svibna vabita na predavanje

Prireditve brez odpadkov – je to mogoče?,

ki bo v sredo, 19. aprila 2017 ob 19. uri,

v sejni dvorani “A” Občine Krško na Cesti krških žrtev 14 v Krškem.

Na predavanju Jake Kranjca iz Društva Ekologi brez meja  boste spoznali smernice t.i. Zero Waste prireditev oz. prireditev z manj odpadki, predstavljeni glavni  koncepti, rešitve in praktični primeri.

Vstop je prost.

Zaradi boljšega dela prosimo za prijave do 18.4.2017: Zavod Svibna, Brezovska Gora 19,  info@zavod-svibna.si, 031 329 625.

Dogodek je del Zelenega festivala 2017, ki ga sofinancira Občina Krško.

Apr
26
sre
2017
Začimbe za radost bivanja @ Brezovska Gora
Apr 26 @ 18:00 – 20:00
Začimbe za radost bivanja @ Brezovska Gora | Krško | Slovenija

Na pragu praznikov, v okviru katerih se spominjamo velikih složnih dejanj  naših prednikov,

vabljeni, da se nam pridružite na predavanju patra Karla Gržana z naslovom

»Začimbe za radost bivanja«,

ki bo v sredo, 26. aprila 2017 ob 18. uri

na sedežu Zavoda Svibna na Brezovski Gori 19.

Besede našega gosta bodo gotovo pobožale dušo slehernega, predvsem pa nas spomnile na to, kako bivati v radosti sam s seboj in drug z drugim in z naravo.

Vsem, ki bi se radi v njegova razmišljanja še bolj poglobili, bo po predavanju na voljo tudi nekaj izvodov njegovih knjig.

Vstop je prost.

Dodatne informacije in prijave do zasedbe mest (število je zaradi omejenega prostora omejeno): info@zavod-svibna.si, 031 329 625.  KER SO VSA MESTA ŽE ZASEDENA, PRIJAV NE MOREMO VEČ SPREJEMATI. 

“Kot so posamezne zvezde povezane v ozvezdja na nebu, tako moramo biti mi vpeti v socialna omrežja – to so zemeljska ozvezdja, ki nam omogočajo preživetje -, tako bomo fizično in notranje močnejši, krepkejši in svetlejši. V ozvezdjih močnejše zvezde dajejo pomen šibkejšim, v socialnih omrežjih krepkejši in močnejši krepijo manj močne, šibkejše, da bodo nekoč, ko se okrepijo, lahko tudi oni pomagali šibkejšim.« Karel Gržan v intervjuju za Večer, 7.7.2016.

Dogodek je del Zelenega festivala 2017, ki ga podpira Občina Krško.