Kako do nas

Zavod Svibna se nahaja v osrčju Krških goric, 7 km zahodno od Krškega na koncu vasi Brezovska Gora (št. 19). Do tam vodi vrsta zdaj že asfaltiranih poti iz vseh okoliških vasi. Iz malo bolj oddaljenih krajev pa praviloma prihajajo  skozi Krško in skozi Leskovec pri Krškem  in Brezje pri Senušah do Brezovske Gore.

Če prihajate po avtocesti  (Ljubljana  - Obrežje),  skrenete pri odcepu za Krško in se potem peljete proti Krškem, a ne dolgo. Pravzaprav peljete le skozi dva rondoja in pri drugem izvozite  skrajno levo za smer Velika vas. Ko pridete v Veliko vas, peljete v križišču po prednostni cesti, ki zavija levo v smeri Senuše oz. Raka in pripeljete do vrha klanca (še vedno v Veliki vasi) in tam zavijete desno v ulico (sledite smerokazu za Senuše), ki potem vodi pa asfaltirani cesti skozi gozd do vasi Brezje.      

V križišču - v vasi Brezje - peljete naravnost za smer Brezovska Gora in Ajdovska jama, potem pa skozi vas po glavni cesti (nikamor ne zavijate, čeprav sta še dva odcepa desno) peljete še slaba dva kilometra. Na "sedlu" boste na levi strani ceste videli lesen hram Zavoda Svibna, parkirišče pa je tudi označeno z informativno tablo.

Če prihajate iz celjske  smeri, se peljete skozi Krško, v križišču pri trgovskih centrih pa zavijete desno proti Leskovcu, pri tem sledite tudi rjavim turističnim tablam za Ajdovsko jamo, ki vas bodo vodile skozi Leskovec (sledite tudi tablam za Senuše, Ravni). Iz Leskovca vas potem vodi pot mimo vasi Selce do Brezij, tam pa vas pospremi tabla za Brezovsko Goro in Ajdovsko jamo. Najprej nadaljujete, kot je navedeno zgoraj.

V pomoč pa vam je lahko tudi >>> ZEMLJEVID

Trajnostni sadovnjaki

Koledar dogodkov

oktober 2014
Po To Sr Če Pe So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tretji člen

Prijava na e-novice