Krško, Posavje sta znana kot energetsko mesto oz. regija, ki pomembno prispeva k oskrbi z električno energijo ostalim predelom države in izven nje.  Če se poigramo z besedami, je na nek način električno žarišče (tudi »svetišče«, ker z elektriko tudi "sveti") za širšo okolico.

Ponuja pa to območje tudi druge vrste energijo - energijo ljudi, z vsem, kar tu počnemo, kulinariko, prireditvami, znanjem, izdelki... In ponuja tudi energijo prostora, posameznih posebnih mest, zlasti v naravi in na romarskih mestih, ki nosijo tudi zgodbe, dediščino iz pradavnine.

Glede na številne arheološke najdbe iz vseh obdobij zgodovine lahko sklepamo, da je bilo ljudem od nekdaj »tu dobro biti«, da je prostor  ob vseh ključnih dobrinah in geoklimatskih pogojih dajal dobre energije za bivanje. Pri tem je na posameznih mestih z radiestezijskimi metodami možno zaznati še posebej ugodne vibracije, ki nas lahko napolnijo s potrebno energijo…  Eno takih je npr. staro gradišče Dunaj nad Krškim, kjer so obeležene prve zdravilne poljane v Posavju. Nedvomno pa je eno najpomembnejših mest, ki po pomenu močno presega meje regije,  kamenodobno svetišče Ajdovska jama pri Nemški vasi.

Obilo blagodejnih vibracij za naše zdravje in okolje nasploh prispevajo tudi travniški sadovnjaki, gozdovi in posamezna izjemna drevesa, izviri, ljudje z z velikim srcem,... Z veseljem vse te prostore in doživetja delimo z vami.